Syntrus Achmea verhuurt winkelunits aan Aldi, SoLow en Geldmaat in House Modernes in Utrecht

7 april 2021
Syntrus

In het centrum van Utrecht verhuurt Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) ruim 2.300 m² in het mixed-use complex House Modernes aan Aldi, SoLow en Geldmaat. Eerder is al ruim 7.300 m² verhuurd aan IWG, de wereldwijde aanbieder van werkplekken, en circa 1.400 m² aan de Gemeente Utrecht voor een ondergrondse fietsenstalling.

Op de begane grond van House Modernes op de hoek van de Oudegracht en Lange Viestraat huurt supermarktketen Aldi ruim 500 m². Aan de zijde van de Oudegracht vestigt SoLow, één van de snelst groeiende winkelformules van Nederland, haar SoLow Flagship store van circa 1.800 m2 verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Geldmaat huurt eveneens een unit op de begane grond aan de Oudegracht zijde.

Oude glorie hersteld

Syntrus Achmea herstelt het voormalige mondaine warenhuis Galeries Modernes in haar oude glorie. Het gebouw telt straks negen verdiepingen en heeft een totale oppervlakte van ruim 12.000 m² waarvan 7.370 m² kantoorruimte. De resterende ruimte zal onder andere worden ingevuld met winkels en horeca.

Walther van Leeuwe, Hoofd (Her)ontwikkeling & Transformatie van Syntrus Achmea: “Met de komst van Aldi, SoLow en Geldmaat is House Modernes bijna volledig verhuurd. Gezien de huidige coronacrisis een bijzondere ontwikkeling waar wij trots op zijn. Wij geven met deze solide marktpartijen invulling aan de behoeften en wensen van de consument.”
De oplevering van House Modernes staat gepland in het tweede kwartaal van 2021. Het originele ontwerp uit de jaren ’30 van architect Dirk Brouwer wordt herontwikkeld naar een ontwerp van ZZDP Architecten.

ALDI is geadviseerd door City Real Estate. SoLow is geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand. Syntrus Achmea is bij deze transacties geadviseerd door JB Retail en KroesePaternotte.

Nieuwste berichten