Niels Scholtes nieuwe aanwinst makelaarsteam KroesePaternotte

1 maart 2021
niels scholtes

De 23 jarige Niels Scholtes is de nieuwste aanwinst voor het team van KroesePaternotte, waar hij vanaf maandag 1 maart zal beginnen als junior retail makelaar.

De keuze om in het vastgoed te beginnen lag niet direct voor de hand voor Niels, die inmiddels zijn studie International Hospitality Management aan de NHL Stenden in Leeuwarden heeft afgerond. “In alle eerlijkheid wist ik tot juli 2020 niet dat ik in het vastgoed werkzaam zou zijn. Na een voor de hand liggende keuze om af te studeren bij een hotel, welke aan zou sluiten bij mijn opleiding, werd deze wegens het Corona virus uitgesteld. Dit heeft mij tot nadenken gezet en ben ik mij gaan oriënteren in andere sectoren dan de hotellerie. De afstudeerstage bij KroesePaternotte bleek een schot in de roos. De omvang van vastgoed en directe impact op de samenleving is groot. Als ik hier een bijdrage aan kan leveren is dit een prachtige branche om werkzaam in te zijn.”

Op de vraag waarom de keuze op KroesePaternotte was gevallen antwoordt Niels het volgende: “KroesePaternotte staat al jaren bekend als dé retail specialist van Nederland. Met werkervaring in de retail en interesse om meer van het vastgoed te leren was KroesePaternotte een logische stap om af te studeren. Tijdens mijn stageperiode kreeg ik steeds meer respect voor hoe het bedrijf is opgebouwd en hoe het zich op dit moment in de markt begeeft. De diversiteit van mijn dagelijkse activiteiten, aan- en verhuur en beleggingen, zorgen ervoor dat ik mij op professioneel vlak verder kan ontwikkelen. Met circa 30 professionals heb ik het gevoel gekregen mij hier ‘thuis’ te voelen en ga ik iedere dag met zin naar mijn werk om van waarde te zijn voor het bedrijf.”

KroesePaternotte is gevestigd in Amsterdam. En dat is volgens Niels ook de mooiste retail stad van Nederland: “De diversiteit aan retailers die zich hier bevinden is groter dan waar dan ook in Nederland. Ik kan door de straten van Amsterdam lopen en retailers vinden waar ik nog nooit van heb gehoord.” Het werken in zo’n mooie retail stad als Amsterdam brengt ook haar voordelen met zich mee volgens Niels: “Met een kantoor aan de Amstel zitten wij dicht bij het vuur en proberen wij te anticiperen op ontwikkelingen welke vaak in Amsterdam beginnen.”

Het mooiste vastgoedproject van Nederland is volgens Niels niet in Amsterdam maar in Utrecht te vinden en noemt daarbij Hoog Catharijne als grootste voorbeeld van een object wat een positieve transformatie heeft doorgemaakt: “Als je ziet hoe het er 10 jaar geleden bij stond en hoe het er nu bij staat is dat een wereld van verschil.”

Niels is in het dagelijkse leven een enorme sportliefhebber, zowel om te volgen als om te doen. Zo beoefend hij regelmatig tennis, padel en is hij ook op de golfbaan te vinden. Zijn passie voor sport komt ook terug in het antwoord op de vraag wie hij als rolmodellen ziet in het leven: “In mijn leven heb ik veel rolmodellen die ik spreek op dagelijkse basis, denk hierbij aan familie, vrienden en collega’s. Sportatleten zijn voor mij echt rolmodellen, de beste zijn in een bepaald vakgebied. In voetbal is dit Lionel ­Messi, in golf Tiger Woods en in tennis is dat voor mij Roger Federer. Hoe gracieus hij zijn sport beoefent en wat voor discipline en perfectionisme daarbij komt kijken is iets waar ik ongelooflijk veel respect voor heb.”

Vanwege het Corona virus is de toekomst voor veel mensen en bedrijven, met name ook in de retail, nog onduidelijk. Niels heeft wel een idee wat volgens hem belangrijk gaat worden voor vastgoedondernemers als KroesePaternotte: “Wegens het Corona virus zijn er een aantal ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt. In korte tijd is omnichannel voor retailers belangrijker geworden. Naast omnichannel zal naar mijn mening ook artificial intellegence en big data op korte termijn een belangrijke rol gaan vervullen in het vastgoed. Voor KroesePaternotte is het daarom van belang in een constant veranderende markt zijn positie als retail specialist te behouden en te verstevigen.” Op persoonlijk vlak heeft Niels een duidelijk doel voor ogen: “Op professioneel gebied wil ik komende periode gebruiken zoveel mogelijk kennis op doen van de vastgoed branche in de breedste zin van het woord. Op lange termijn is de planning te starten met de Master of Real Estate om mij te ontwikkelen tot vastgoed specialist, zodat ik nog meer van waarde kan zijn voor KroesePaternotte”.

Nieuwste berichten