Kroonenberg renoveert uniek pand en verhuurt aan Kwantum en Doppio

21 mei 2021

KroesePaternotte heeft Kroonenberg Groep geadviseerd bij de verhuur van een unieke herontwikkeling van 334 m² op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam aan Kwantum en Doppio. Kwantum huurt circa 225 m² op begane grond en 110 m² in de kelder, Doppio huurt circa 86 m².

Het winkelpand, gelegen aan de Ferdinand Bolstraat / hoek Eerste Jan van der Heijdenstraat, werd in de afgelopen periode zeer grondig gerenoveerd naar ontwerp van architect Daniel Peters van DAMAST architects. Hierbij werd goed gekeken naar de geschiedenis van het pand, waarvan alle originele details in de loop van vele jaren en verbouwingen waren verdwenen. Het ontwerp sluit aan op het historische karakter van de straat, met een eigentijdse, chique twist. De gevel is gemaakt van zwart staal, gecombineerd met grote verlijmde glazen puien, waarmee de winkel een aantrekkelijke uitstraling krijgt. Tevens werd het pand teruggebracht naar de oorspronkelijke indeling voor twee winkels met respectievelijk een entree aan de Ferdinand Bolstraat en een entree aan de Eerste Jan van der Heijdenstraat.

Bij oplevering was het pand aan de Ferdinand Bolstraat 114 – 118 al verhuurd aan Kwantum die hier haar eerste winkel in de binnenstad opent op vrijdag 21 mei. Hiermee maakt Kwantum maatwerk raambekleding en vloeren toegankelijk voor de stadsbewoner. Het uitgangspunt voor deze winkel wordt gevormd door de verminderde mobiliteit van de stadsbewoner en de groeiende vraag naar totaaloplossingen voor raam en vloer. Hierbij draait het niet alleen om het maatwerkproduct maar ook juist diensten; van advies en product tot aan inmeten en hangen of monteren.

De winkel van Doppio heeft zijn entree aan de Eerste Jan van der Heijdenstraat 115. Doppio is een nieuw merk e-bike. De fiets is ontwikkeld als oplossing voor de mobiliteitsproblemen in de steeds drukker wordende steden.

Kroonenberg Groep werd in de verhuur geadviseerd door Kroese Paternotte. Kwantum werd bijgestaan door Big Box Retail.

Over Kroonenberg Groep

Kroonenberg Groep voorziet in huisvesting voor winkelen, werken en wonen. Wij realiseren creatieve en duurzame maatwerkoplossingen die volledig zijn afgestemd op de behoefte van de markt. Ons eigen bestand aan vastgoed wordt zo voortdurend geoptimaliseerd.

Onze organisatie is compact en heeft alle relevante kennis en ervaring in huis. Hierdoor kunnen wij ons flexibel en doelbewust richten op onze kernactiviteiten: vastgoedexploitatie en projectontwikkeling. Groei stellen wij zeker door de aankoop van individueel vastgoed, de overname van bestaande portefeuilles en door het nemen van grondposities. Wij streven hierbij naar een optimaal resultaat.

Nieuwste berichten