KroesePaternotte adviseert WPRI in een off-market verkoop van winkelcentrum Het Stroink aan Altera Vastgoed

13 mei 2022

KroesePaternotte heeft WP Retail Invest (WPRI) geadviseerd bij de verkoop van het wijkwinkelcentrum Het Stroink in Stroinkslanden te Enschede. Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV heeft het recent ontwikkelde centrum off-market verworven. 

Het winkelcentrum bestaat uit ca. 5.800 m² waar onder meer een Albert Heijn, Aldi, Kruidvat en diverse vers- en delicatessenwinkels te vinden zijn. Winkelcentrum Stroink is recent door WPRI herontwikkeld naar een centrum die samen met een apotheek, een medisch centrum, drie basisscholen, een peuteropvang en een tankstation het kloppende hart van de wijk vormt. De verwerving van Het Stroink is het derde wijkwinkelcentrum (wijkwinkelcentrum Brouwhorst in Helmond en winkelcentrum De Vlashoeck in Bergschenhoek) die recent door Altera aan haar food & convenience portefeuille is toegevoegd. 

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met een energielabel A+++ draagt het Stroink sterk bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera. Daarnaast is de mix en variëteit van nationale en lokale retailers en de wijkondersteunende faciliteiten een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie en aantrekkelijkheid van de wijk. Onze strategie in dit segment is daarom gericht op een solide groei en ontwikkeling van de portefeuille.”

Wijkwinkelcentrum Het Stroink

Het Stroink is gelegen in Stroinkslanden, een wijk in het stadsdeel Zuid van Enschede. Samen met omliggende wijkverzorgende voorzieningen vormt het winkelcentrum het kloppende hart van de wijk. Recentelijk is het winkelcentrum herontwikkeld waarbij naast de onderscheidende architectuur, duurzaamheid en klimaatadaptieve maatregelen een belangrijk vertrekpunt was; o.a. door toepassing van natuurlijke ventilatie, aanleg van groene parkeerplaatsen, gescheiden waterafvoeren en de toepassing van circulair lokaal hout voor de gevelbekleding.

De renovatie resulteerde in 2021 tot een nominatie voor de Kern Jaarprijs waarbij de focus lag op transformatie en renovatie.. De Kern Jaarprijs is de opvolger van de NRW Jaarprijs, die van 1989 tot en met 2020 jaarlijks werd toegekend aan de beste retailontwikkeling van Nederland.

WP Retail Invest (WPRI) richt zich op het herontwikkelen en verduurzamen van wijkwinkelcentra tot aantrekkelijke koop- en ontmoetingsplaatsen. Gert-Jan Veldkamp en Roderik Lüschen; “Onze herontwikkelingsopgave richt zich op het creëren van bruisende boodschappencentra – met supermarkten als trekkers, overige winkels en ondersteunende horeca – die samen met wijkverzorgende voorzieningen zoals scholen, medische zorg en aanvullende diensten het hart van de wijk vormen en zich duurzaam in de lokale samenleving verankeren.” 

KroesePaternotte heeft verkoper WPRI begeleid tijdens deze transactie.

Nieuwste berichten