Friso Veenstra treedt in dienst bij KroesePaternotte

7 september 2021

Met een uitgebreide achtergrond in vastgoed zal Friso Veenstra zijn brede kennis toepassen als de nieuwste retail makelaar bij KroesePaternotte. Na het afronden van de opleiding Vastgoed & Makelaardij aan de Hogeschool Rotterdam, begon zijn eerste werkervaring in het vastgoed als bedrijfsmakelaar bij Van Splunter in Rotterdam.

De afgelopen 10 jaar heeft Friso verschillende commerciële functies bij diverse vastgoedbedrijven bekleed, waaronder het World Trade Center Amsterdam, Verwey Vastgoed, WPM Winkelcentrummanagement en Colliers International. De laatste drie jaren is hij werkzaam geweest als senior leasing manager bij Unibail-Rodamco-Westfield voor Westfield Mall of the Netherlands en Stadshart Amstelveen. Bij zijn nieuwe functie als retail makelaar bij KroesePaternotte, zal Friso onder meer verantwoordelijk zijn voor het tot stand brengen van transacties op de Nederlandse A1 winkelmarkt namens diverse institutionele en particuliere beleggers. Daarnaast zal hij begeleiding en advies bieden aan diverse (inter-)nationale retailers bij hun expansie op de Nederlandse winkelmarkt.

 

 

 

Maak kennis met Friso

 

Wat trekt je aan om te werken in vastgoed?

“De retailmarkt is een ongelooflijk leuke en interessante sector om in te werken, doordat deze constant in beweging is. De laatste jaren heeft een functieverandering van het winkelvastgoed haar intrede gedaan. De winkels gaan van distributiefunctie naar ‘showrooming’. Mede door de impact van online winkelen zien we dat de traditionele winkels voor een omnichannel strategie kiezen: liever minder, maar betere winkels die aansluiten bij het imago van de retailer en inspelen op een juiste winkelbeleving van het merk. Covid-19 heeft deze verandering nog eens in een stroomversnelling gebracht. Mijn uitdaging is om in deze markt vooruit te kijken, nieuwe ontwikkelingen vroegtijdig te signaleren en om met het team van KroesePaternotte en opdrachtgevers een oplossing te realiseren om fysiek winkelen leuk te houden voor iedereen.”

Hoe ben je terechtgekomen bij KroesePaternotte?

“Bij mijn vorige werkgevers kwam ik KroesePaternotte vaak tegen aan de andere kant van de tafel. Met name de afgelopen drie jaar heb ik KroesePaternotte beter leren kennen en hebben zij mij beter leren kennen. De wens om de samenwerking voort te zetten was dusdanig groot dat na afronding van mijn werkzaamheden bij mijn vorige werkgever is besloten om de samenwerking te continueren in dienstverband bij KroesePaternotte per 1 september.”

Wat is je toekomstvisie? Zowel voor jezelf als voor het bedrijf.

“KroesePaternotte heeft een sterke positie in de Nederlandse retailmarkt en ik hoop met mijn inzet en creativiteit deze positie nog verder te kunnen versterken. Doordat ik in mijn carrière het retail vastgoed vanuit verschillende disciplines heb mogen ervaren, heb ik goed inzicht verkregen in de verschillende belangen van betrokken stakeholders. Mijn ambitie is om

succesvolle samenwerkingen te realiseren, niet alleen voor mij als makelaar met de opdrachtgever, maar ook een tussen de verhuurder en de huurder.”

Nieuwste berichten