C&A opent nieuwe flagship store in AIR Rotterdam

13 oktober 2021

KroesePaternotte heeft in samenwerking met CBRE de ontwikkelcombinatie Angelo Gordon / CAIRN / NEOO geadviseerd bij het afsluiten van een langdurige huurovereenkomst met C&A. De Nederlandse modeketen zal in de nieuwe winkel- en kantorenlocatie AIR in Rotterdam haar nieuwe flagship store van ruim drie duizend vierkante meter op de begane grond openen. Recent adviseerde KroesePaternotte AIR al met de verhuur van circa 2.000 m² winkelruimte aan supermarktketen Jumbo.

C&A zal op de hoek van de Koopgoot en de Hoogstraat, op één van de drukste locaties van Rotterdam, haar nieuwste flagship formule gaan invullen. Hierin krijgen duurzaamheid en design een prominente rol, met onder andere ‘green walls’ en een fashion activatie area.

Met de komst van C&A komt de transformatie van een iconisch gebouw in Rotterdam echt op stoom. Van een naar binnen gekeerd warenhuis wordt het nieuwe AIR een naar buiten gericht, duurzaam gebouw met een mix aan functies, bestaande uit 5 verdiepingen kantoren (AIR Offices bestaat uit ca. 25.000 m² premium kantoorruimte) en 2 verdiepingen winkels met verschillende horecagelegenheden. De nieuwe C&A flagship store zal een belangrijke rol spelen om Rotterdam’s kernwinkelgebied nieuw leven in te blazen na het vertrek van Hudson’s Bay in 2019.

Inmiddels is de vergunning voor de verbouwing van AIR verleend en zijn de werkzaamheden voor de ontmanteling van het interieur van Hudson’s Bay door circulair oogster New Horizon in volle gang. In oktober zal de bouw van start gaan en de opening van de nieuwe C&A flagship store staat gepland voor najaar 2022.

Verhuurder Angelo Gordon / CAIRN / NEOO is tijdens deze transactie geadviseerd door CBRE en KroesePaternotte. C&A is geadviseerd door RPM.

Nieuwste berichten