ASR Dutch Prime Retail Fund koopt Spuistraat 10 in Den Haag van 070 vastgoed

7 september 2023

Huurder is het internationaal bekende merk LEGO®
Recent heeft a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Prime Retail Fund het unieke monumentale winkelpand aan de Spuistraat 10 in Den Haag gekocht van 070 Vastgoed. Het monumentale pand heeft een oppervlakte van circa 1.490 m² verdeeld over vijf verdiepingen. Het pand is verhuurd aan het internationaal bekende merk LEGO®.

De Spuistraat in Den Haag staat bekend als een A1 winkelstraat en is een gewilde bestemming voor zowel lokaal winkelend publiek als toeristen. Met de aankoop van dit pand in dit bruisende winkelgebied verstevigt het winkelfonds van a.s.r. real estate haar positie in het high street segment in Den Haag. Naast dit pand is het ASR Dutch Prime Retail Fund eigenaar van de oude en nieuwe Passage en meerdere winkels in de binnenstad van Den Haag, waaronder op de Spuistraat, Venestraat en het Spui.

Huurder LEGO®
Het pand aan de Spuistraat 10 wordt sinds 2022 gehuurd door LEGO®, een wereldwijd geliefd merk dat bekend staat om de iconische bouwstenen. Met haar totaaloppervlak biedt het pand LEGO® een aantrekkelijke winkelruimte om haar unieke producten te presenteren en klanten te verwelkomen. Het ASR Dutch Prime Retail Fund is ook verhuurder van de LEGO® flagshipstore in Amsterdam.

Transformatie Achterom 27-29 naar hotelconcept
070 vastgoed werd onlangs eigenaar van het winkelpand Spuistraat 10 en aansluitend 3000m² aan leegstaande gebouwen op Achterom 27-29. Achterom 27-29 werd niet door a.s.r. real estate gekocht maar blijft eigendom van 070 vastgoed. 070 vastgoed zal deze panden gaan transformeren naar een hotelconcept.

a.s.r. real estate werd bij deze transactie begeleid door KroesePaternotte.

Nieuwste berichten