De KOOPman breidt uit met drie nieuwe vestigingen in Enschede, Utrecht en Den Bosch

15 juni 2021

KroesePaternotte heeft modewarenhuis De KOOPman begeleid bij de huur van alweer drie nieuwe, centrale locaties in Utrecht, Enschede en Den Bosch.

In Utrecht heeft De KOOPman (onderdeel van The Sting Companies BV) met IEF Capital een langjarige huurovereenkomst gesloten inzake een groot gedeelte van de voormalige Hudson’s Bay in Hoog Catharijne. IEF Capital is voortvarend aan de slag gegaan met de herontwikkeling van het gehele complex, nadat zij als eerste Nederlandse verhuurder tot overeenstemming was gekomen met Hudson’s Bay over de voortijdige beëindiging van de huurovereenkomst.

Deze herontwikkeling, die nog gaande is, zal resulteren in een gebouw dat ruimte biedt aan Primark, Jumbo, De KOOPman en nog twee te verhuren winkelunits. De overige etages zullen verhuurd worden als kantoor.

De KOOPman huurt op Mall/station-niveau en de daarboven liggende etage ca. 3.500 m2 winkelruimte naast de Primark. De KOOPman biedt in een dynamische hippe omgeving de laatste mode tegen scherpe prijzen aan. Hiermee bereidt De KOOPman zich voor op de grote vraag die zal ontstaan nadat de maatregelen zijn opgeheven en het winkelend publiek de modewarenhuizen van De KOOPman weer mag bezoeken.

In Enschede heeft De KOOPman ca. 10.000 m2 gehuurd in het voormalige Hudson Bay gebouw op het Van Heekplein, het grote winkel- en marktplein in het centrum van de stad. In het complex was al langjarig The Sting gevestigd op de begane grond en eerste verdieping. Ook hier is een nieuwe langjarige overeenkomst gesloten met de verhuurder, een particuliere belegger. De ruimte van The Sting wordt aangepast zodat het meer in de diepte in plaats van de breedte gaat om betere zichtbaarheid te geven aan KOOPman, waardoor hele complex meer uitstraling krijgt.

In Den Bosch heeft De KOOPman ook een voormalig Hudson Bay locatie gehuurd. Het gaat om ca. 9.000 m2, waarbij de KOOPman alle etages huurt van verhuurder Metro Prop. Na Amersfoort, Amsterdam, Breda, Düsseldorf, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht is de locatie in Den Bosch alweer de negende vestiging.

Nieuwste berichten