KroesePaternotte adviseert The Sting bij huur 1.400 m² winkelruimte in Amsterdam

3 januari 2021
Nieuwendijk Amsterdam sting

KroesePaternotte heeft kledingwinkel The Sting geadviseerd bij huur van 1.400 m² winkelruimte op de Nieuwendijk 188-190 in Amsterdam. The Sting zal in het vernieuwde pand haar formule Seven Sisters vestigen.

De winkel op de Nieuwendijk in Amsterdam met alleen winkelruimte op de begane grond is gesloopt en vervangen door nieuwbouw van drie verdiepingen. Het opmerkelijke pand met een gevel van golvend glas heeft nu twee voor het publiek toegankelijke winkellagen en opslag op de bovenste verdieping.

Nico Spinhoven, asset manager Retail bij a.s.r. real estate: “Het oude pand bestond uit meerdere gekoppelde bouwdelen en voldeed niet meer aan de huidige eisen voor een goed winkelpand. Met nieuwbouw konden we de juiste indeling en hoogte realiseren en tegelijk een duurzaam gebouw neerzetten dat weer generaties lang mee kan gaan. Dit bood ook de mogelijkheid om een aantrekkelijke gevel te ontwerpen, waarmee de attractiviteit van het pand zelf maar ook van het winkelgebied wordt verhoogd.”

Expressief pand ontworpen door Rijnboutt

Het nieuwe gebouw is met zorg ontworpen door Rijnboutt. De gevel van het karakteristieke winkelpand trekt de aandacht vanwege het golvende glas en natuursteen. Tegelijkertijd past dit expressieve pand naadloos in de gevelrij en in de historische context van de Amsterdamse binnenstad. Dat was ook wat Frederik Vermeesch, architect partner bij Rijnboutt, beoogde. Door te refereren aan gevels uit de negentiende eeuw en de art deco van het begin van de twintigste eeuw, sluit het ontwerp niet alleen qua verhouding en geleding goed aan, maar voorziet het tevens in een hoogwaardige detaillering en materialisering.

Groene gevel aan de achterkant

Na overleg met bewoners van de Sint Nicolaasstraat die op het pand uitkijken is aan de achterzijde van het pand een hoogwaardige gevel ontworpen met rode bakstenen en groene beplanting. Samen met de gras- en sedumdaken ontstaat zo ook aan de achterzijde een aangenaam verblijfsklimaat: hittestress wordt tegengegaan en de beplanting draagt bij aan de biodiversiteit in de binnenstad. 

Eigenaar A.S.R. Real Estate werd geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs. De huurder werd bijgestaan door KroesePaternotte.

Nieuwste berichten